Blog: De werkspagaat voor jonge carrièretijgers

Je bent net afgestudeerd en nu sta je voor je volgende uitdaging: Een baan zoeken. Natuurlijk weet je precies wat je wilt: Veel vrije tijd, een lekker salaris, goede vervoersregeling (leaseauto?) en natuurlijk superuitdagend werk. Tijdens je studie heb je verschillende relevante bijbanen vervuld en met je sociale skills is ook niks mis. Het is dan ook niet verwonderlijk dat je verwacht dat de wereld aan je voeten ligt. Jij bent immers de toekomst.

Hebben jouw potentiele werkgever en jij hetzelfde doel?

Het is belangrijk om je afvragen of je toekomstige baas en jij dezelfde doelen nastreven. Kort door de bocht kunnen we stellen dat een commerciële werkgever graag winst wil maken. Hoe meer winst hoe beter, omdat dat de continuïteit van de organisatie waarborgt. Daarnaast is een tevreden klantenbestand bij serieuze bedrijven van levensbelang.

Natuurlijk is een werkgever blij als jij je verder kunt ontwikkelen. Sterker nog, in veel banen, en zeker binnen de IT, is dit van levensbelang. En in het geval van een sterk mobiele functie zal ook die auto binnen handbereik liggen. Op het gebied van salariëring zullen jullie belangen om begrijpelijke redenen niet helemaal gelijk lopen. Elke werkgever realiseert zich echter dat je een marktconform salaris moet betalen om goede krachten aan je te binden. Uitdagingen liggen er bij alle bedrijven genoeg, het is aan jou om ze op te pakken.

Verschil tussen willen, kunnen en doen

In de praktijk blijkt dat sollicitanten er goed in slagen hun huid duur te verkopen. Heel goed, je hebt niet voor niets jaren in de collegebanken gezeten! Inzet moet beloond worden. Realiseer je echter dat er ook heel wat verwacht wordt voor dat fijne arbeidsvoorwaardenpakket wat je bedongen hebt. Veel bedrijven bieden mooie uitdagingen, zorg ook dat je ze pakt als ze voorbij komen. Een goede werkgever verwacht een “self starter” mentaliteit. Hetzelfde geldt voor opleidingsmogelijkheden: Grijp ze, maar realiseer je ook dat je werkgever verwacht dat je daar zelf tijd en energie in stopt. Het is geen verrassing dat ook het papiertje aan het eind een vereiste is. De vrijblijvendheid is er af.

In de praktijk blijkt dat het nogal eens mis gaat tussen willen, kunnen en doen. Werknemers willen heel veel. Als ze vervolgens de kansen geboden krijgen blijkt het oog in veel gevallen groter dan de maag. Veel reizen en de wereld ontdekken gecombineerd met een superuitdagende functie blijkt slecht te combineren. Een zwaar opleidingstraject staat nog wel eens in de weg van een druk sociaal leven…..

Wat is dan realistisch en waar moet ik op letten?

Het is handig om je te realiseren dat Rome niet in één dag is gebouwd. Datzelfde geldt voor je carrière. Iedereen begrijpt dat je graag vooruit wilt, maar ondanks je geweldige opleiding heb je helaas nog niet alle wijsheid in pacht. Geef jezelf de tijd om je te ontwikkelen, zonder dat je je leuke sociale leven hoeft op te geven. Volg een opleiding, maar maak een realistische inschatting hoeveel tijd het gaat kosten. Kost het teveel tijd? Smeer de opleiding dan uit over een langere periode, je werkgever begrijpt dat wel. Je moet echter zelf ook begrijpen dat je carrière dan in een rustiger tempo verloopt. Hetzelfde geldt voor  zeer uitdagende werkzaamheden. Deze kosten meer tijd en vereisen dus een grotere investering. Ben je daadwerkelijk bereid deze investering te maken? Prima, dan zal je het resultaat daarvan zien. Vind je je persoonlijk leven belangrijker? Dan is het wellicht handig om die hele zware klus over te laten aan of te delen met een collega. Ook hier geldt dat je investering gelijk zal zijn aan de beloning.

Zorg dat je wensen en eisen in balans zijn

Er wordt vaak gesproken over verschillen in arbeidsethos tussen jonge en oudere generaties. Ik geloof niet dat dat verschil er is. Wel hebben jongere generaties hele hoge verwachtingen van hun omgeving, maar ook zichzelf. Daar blijkt vaak de crux te zitten: De geschapen verwachtingen zijn torenhoog, in de praktijk blijk je er niet aan te kunnen voldoen. Als je je wensen iets bijstelt, dan hoef je ook niet onder de hoogspanning van je verwachtingen, of die van je werkgever, te leven. Uiteindelijk geeft dat een grotere kwaliteit van leven die duurzaam is. Het voorkomt ziekte uitval, wat ook niet bijdraagt aan je carrière. Bovendien creëert het werkplezier. Iets wat voor iedere werknemer en -gever van groot belang is.

Hoe gaat PeopleWare om met kunnen, willen en doen?

Bj PeopleWare zijn we ons bewust van de spagaat waarin de huidige jonge generaties zich bevinden. Daarom vinden wij het belangrijk dat je je carrière bij ons in eigen hand hebt. Afhankelijk van jouw prioriteiten kan je je loopbaan bij ons vormgeven. Handig, want bij elke levensfase kan je je gekozen pad aanpassen. Natuurlijk veranderen jouw arbeidsvoorwaarden daarbij mee. Wil je weten hoe we dat doen? Neem dan eens vrijblijvend contact op via mail of per telefoon op 088 – 006 34 26 en vraag naar Edgar Manuel.

Door Welmoet Lugt, marketingmanager @PeopleWare. Photo credits​ Matt Barber