Technisch Consultant – Microsoft Azure

Technisch Consultant – Microsoft Azure

Kom jij ons helpen onze ambitie om ’s werelds meest betrouwbare IT-Servicepartner te worden waar te maken? We willen bedrijfsinnovatie en groei voor onze klanten mogelijk blijven maken. We bouwen relaties op met onze klanten, zetten hooggekwalificeerde mensen en de beste technologieën in om flexibele en innovatieve oplossingen en diensten te bieden die waarde blijven toevoegen voor onze klanten.

De afdeling
Binnen Proact opereert een team gespecialiseerd in het ontwerpen en deployen van Public Cloud en Infrastructuur oplossingen. Zij werken samen in multidisciplinaire teams: Private- en Hybrid Cloud, Business Continuity, Networking & Security en Cloud Infra & Apps. We zien de vraag naar onze expertise en diensten toenemen en daarom willen we het team uitbreiden met een Microsoft Azure Consultant.

Functie omschrijving
Als Technisch Consultant krijg je de kans om gave projecten te doen bij klanten, zodat jij jezelf in rap tempo kunt ontwikkelen. We werken in teamverband om klanten de voordelen van onder andere Microsoft Azure te laten ervaren. Jouw dagelijkse werkzaamheden zijn divers en je vindt het leuk om:

 • Microsoft Azure oplossingen te ontwerpen
 • Migratie strategieën te bedenken om bestaande workloads naar Azure over te zetten
 • Workshops te houden om kennis over te dragen over Azure, of juist om requirements te verzamelen. Dit omvat ook een juist advies voor een keuze voor de mix tussen on-premise en Azure oplossingen.
 • Resources in Microsoft Azure te configureren (bijvoorbeeld op basis van ARM templates)
 • Configuratie van networking uit te voeren
 • Management en security aspecten in te regelen
 • Identity in te richten op basis van Azure Active Directory

Functie-eisen
Onze ideale kandidaat herkent zich in de volgende functie-eisen:

 • Je hebt ervaring met Microsoft Azure
 • Je hebt ervaring met PowerShell
 • Je hebt ervaring met Windows Server (MCSE) en Microsoft Hyper-V
 • Kennis van 1 of meerdere van onderstaande gebieden is een Pre.
  • Microsoft certificeringen, zoals AZ-300, AZ-301 en/of AZ-500
  • networkingkennis
  • kennis van Linux en open-source technologieën
  • kennis van Terraform
  • bekend bent met DevOps
 • Een verklaring van goed gedrag (VOG) is een vereiste

Daarnaast vinden we het belangrijk dat je communicatief sterk bent en een klantgerichte instelling hebt. Bovendien voel jij je thuis in een dynamische omgeving en werk je graag aan verschillende projecten. Woorden die jou verder omschrijven zijn: sociaal, gedreven, analytisch sterk, flexibel, teamspeler en leergierig.

Meer over Proact
Proact is Europa’s grootste onafhankelijke datacenter en Cloud Service provider. Door flexibele, toegankelijke en veilige IT-oplossingen en services, helpen we bedrijven en overheden niet alleen om risico’s en kosten te verlagen, maar ook verbeteren ze de wendbaarheid, productiviteit en efficiëntie. We hebben meer dan 5000 succesvolle projecten over de hele wereld voltooid, hebben meer dan 3500 klanten. Dit doen we met meer dan 800 medewerkers over 15 landen, waarvan ongeveer 350 medewerkers in Nederland.

Proact biedt
Een geweldige functie in een team van gedreven professionals, met de mogelijkheid om mee te groeien met een ambitieuze organisatie. Een prettige werksfeer en de kans om voortdurend aan de grenzen van nieuwe, aansprekende technologieën te werken. Daartegenover stellen wij een uitstekend pakket primaire- en secundaire arbeidsvoorwaarden met o.a. een leaseauto. Salaris is afhankelijk van je opleidingsniveau en werkervaring.

Doorgroeimogelijkheden
Elk jaar worden jouw mogelijkheden en ambities besproken in een functionering- en beoordelingsgesprek. Wij investeren in onze medewerkers. Zoals niveau verhogende opleidingen, vakinhoudelijke trainingen of cursussen gericht op persoonlijke ontwikkeling. Dat is goed voor jou en ook goed voor ons. Doorgroeien naar een hogere positie betekent in de eerste plaats dat je meer verantwoordelijkheid krijgt, maar je functie-inhoud kan soms ook helemaal veranderen. We moedigen je zeker aan om gebruik te maken van alle kansen die je krijgt en hierin initiatief te tonen.

Meer informatie:
Als jij denkt dat je het in je hebt om bij een vooraanstaande, proactieve organisatie te werken, stuur dan je CV met je motivatie, waarin je uitlegt wat jou proactief maakt, naar de afdeling Human Resources. Email: recruitment@proact.nl.