HBO ICT Fast Track Academy

HBO ICT Fast Track Academy

Binnen PeopleWare starten we met een nieuw initiatief. Vanwege de continu veranderende vraag in de markt willen we graag nieuwe talenten aantrekken. Daarnaast willen we graag ambitieuze collega’s de kans geven om hun carrière een boost te geven. Zowel in- als extern gaan we op zoek naar collega’s die naast hun werk ook een HBO-ICT opleiding willen volgen. Omdat dat best wel een flinke kluif zal zijn ga je vier dagen werken en één dag naar school.

Natuurlijk moet je in de basis wel voldoen aan de eisen die gesteld worden om deel te kunnen nemen aan een HBO-opleiding. Harde eis hierbij is een succesvol afgeronde HAVO, VWO of MBO4 opleiding. Daarnaast is het belangrijk dat je echt gemotiveerd bent om je 4 jaar lang, week in week uit, in te zetten om de HBO ICT opleiding af te ronden.

Hard werken

Onderschat deze uitdaging niet! Een HBO opleiding volgen naast je baan betekent dat je goed moet kunnen plannen en gedisciplineerd bent. Het is echt een investering in je toekomst. Alleen als jij goed kunt motiveren waarom je denkt dat jij de geschikte kandidaat bent maak je kans om mee te doen aan dit unieke traject.

Wat houdt het Fast Track in?

Als je eenmaal bent aangenomen in het traject zal PeopleWare je inschrijven bij de Hogeschool die het best bij je past. Daarbij wordt rekening gehouden met je woonplaats en je persoonlijke voorkeur. We nemen natuurlijk ook de kosten van de studie voor onze rekening. Elke week ga je één dag naar college en de andere vier dagen werk je bij PeopleWare of een van haar opdrachtgevers. Omdat we willen dat je veel facetten van het IT-vak leert kennen zul je regelmatig, ongeveer elk half jaar, wisselen van werkomgeving.

Daarnaast is het de bedoeling dat er het eerste half jaar elke twee weken een terugkommiddag is met alle Fast track Academy deelnemers. Tijdens deze terug-kom-middag zie je je collega-fast trackers en vinden er informatieve sessies plaats. Als Fast tracker zal je je eigen coach krijgen. Dit is veelal een ervaren collega die de klappen van de zweep kent en je kan helpen bij je persoonlijke ontwikkeling. Deze coach steunt je ook als je tegen uitdagingen aanloopt. Het is de bedoeling dat je gedurende het hele traject aan dezelfde coach gekoppeld blijft. Na het eerste half jaar zal de terugkom-middag op maandbasis georganiseerd worden.

Facts & Figures

Overzichtelijk op een rij vind je hier alle relevante gegevens van de Fast track ICT Academy:

  • PeopleWare gaat op zoek naar een aantal fast trackers voor het traject dat van start gaat in september 2019. Het aantal plekken is beperkt, zorg dus dat je je op tijd aanmeld!
  • Fast trackers krijgen een contract voor bepaalde tijd aangeboden voor 32 uur per week. Na afronding van de opleiding kan de omvang van het dienstverband worden uitgebreid.
  • Alle opleidingskosten (studie, boeken etc) worden door PeopleWare voor haar rekening genomen. Je tekent hiervoor wel een standaard studieovereenkomst
  • PeopleWare heeft een persoonlijk afgestemde mobiliteitsregeling.
  • De fast tracker wordt opgenomen in het standaard secundaire arbeidsvoorwaardenpakket van PeopleWare

De voordelen

Eigenlijk combineer je de voordelen van werken en studeren. Er is geen noodzaak om een studielening aan te gaan, PeopleWare draagt immers de kosten. Daarnaast verdien je natuurlijk gewoon. Geen bijbaantje, maar een echte baan, waar je relevante werkervaring opdoet voor je verdere carrière. Je begint natuurlijk onderaan, maar met jouw doorzettingsvermogen en inzet zal je al snel beginner-af zijn. Je loopbaan in de ICT is begonnen!

Wat verwacht PeopleWare van jou?

We gaan een lang termijn relatie aan, dat betekent dat we over en weer investeringen kunnen verwachten. Van jou vraagt dat inzet, doorzettingsvermogen en ambitie. Van PeopleWare kan je commitment, vertrouwen en passende uitdagingen verwachten. Ervaring in de ICT is niet vereist, maar een meer dan gemiddelde interesse in ICT en de daarbij behorende processen en technologieën zeker wel.

De selectieprocedure: Binnen 10 dagen zekerheid

Voor een ambitieus project als het deze is de selectieprocedure passend. Allereerst worden de meest geschikte kandidaten uitgenodigd voor een sollicitatieronde waar je zowel met een recruiter, een lijnmanager als een HR-professional spreekt. Sluit je deze ronde succesvol af dan wordt je uitgenodigd voor een tweede sessie waar je in een sessie het management mag overtuigen waarom jij de meest geschikte Fast tracker bent. Tussen de eerste en tweede sessie zit een periode van één week.

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd, stuur dan je CV met motivatiebrief naar Edgar Manuel – Recruiter via mail recruitment@proact.nl .

Nu direct solliciteren kan ook. Vul het formulier hieronder dan in!